Ing. Václav Šedivý vydává v únoru letošního roku třetí, rozšířené vydání Československých masných výrobků. Předchozí vydání jsou beznadejně rozebrána. Kniha má 860 stran formátu A5 v pevné šité vazbě. Je v ní uvedeno 768 masných výrobků, vyráběných v letech 1952–1993, zahrnuje tedy celé období poválečného československého masného průmyslu. Dávkování surovin a přísad je rozepsáno pro výrobu 100 kg finálního výrobku, každá receptura obsahuje technologický postup. Vyhledávání v knize usnadňují abecední a jmenný rejstřík.
V prvním a druhém vydání bylo uvedeno 671 výrobků, kniha měla 752 stran.
Z nově doplněných výrobků určitě zaujmou původní normy spišských párků a spišské klobásy z roku 1954, salát z vepřových hlav z roku 1957 či detvanská skopová klobása z roku 1955. Pro amatérské výrobce, kteří by se chtěli vydat ke kořenům československé masné výroby, zařadil autor normy teplých a studených prátů.
Knihu lze objednat nejlépe v e-shopu nakladatelství na adrese https://ossis.cz, případně e-mailem na adrese: objednavky@ossis.cz.
K dostání bude také u vybraných dodavatelů řeznicko-uzenářských potřeb v Čechách i na Slovensku.