Řeznické noviny – příloha časopisu Maso

Vychází ve spolupráci s Českým svazem zpracovatelů masa (ČSZM). Obsahuje pravidelné rubriky (Info z ČSZM, Komoditní zpravodajství, reportážní články o zpracovatelích masa), rozhovory, informace o hlavních mezinárodních veletrzích v oboru (IFFA, Anuga FoodTec, Interpack), novinkách a trendech v oboru zpracování masa. V článku „Z německé řeznické kuchyně“ přinášíme výběr zajímavostí a novinek z „Allgemeine Fleischer Zeitung“ (afz). Pravidelnou součástí je i společenská kronika o významných výročích (ale i úmrtích) osobností oboru zpracování masa.

Řeznické noviny pravidelně začínají „Slovem předsedy“, ve kterém předseda ČSZM reaguje na aktuální dění v oboru. Výkonný ředitel ČSZM píše do každého čísla „sloupky“, v nich najdou čtenáři rozbory novinek v oblasti legislativy pro obor zpracování masa, příp. další aktuální témata. Součástí Řeznických novin jsou rovněž Zprávy naší Správy, kde přetiskujeme výběr nejaktuálnějších tiskových zpráv Státní veterinární správy ČR.

Řeznické noviny od roku 2025 nahrazují Řeznicko-uzenářské noviny.