Obsah časopisu Maso, ročník 2023, číslo 5

4 – Bezpečnost a kvalita masných a rybích výrobků podle kontrol SZPI

Kavka, M.

13 – Označování dobrých životních podmínek zvířat při uvádění potravin na trh v Evropské unii

Novotná Kružíková, K., Mačáková, P.

20 – Prevence výskytu původců alimentárních nákaz u jatečných zvířat v předporážkovém období

Kameník, J.

28 – Zastoupení plynů v ochranné atmosféře baleného čerstvého masa a ryb z tržní sítě

Zouharová, A., Bartáková, K., Necidová, L., Bursová, Š., Haruštiaková, D., Klimešová, M.

33 – Optimálně koordinované procesy. Plně digitalizovaný traysealer TX urychluje balení prsních řízků v MHP

Schreiber, F.

36 – Řízení a kontrola kvality koření a kořenicích směsí

Orságová, H.

38 – Celogenomová analýza meticilin rezistentních a meticilin senzitivních Staphylococcus aureus ve fermentovaných salámech

Florianová M., Kořená, K., Juřicová H.

44 – Globální dynamika v produkci hovězího masa a v zahraničním obchodě s hovězím masem: ohlédnutí za uplynulými 50 lety; Část 1: Produkce hovězího masa

Windhorst, H.-W.

47 – Perspektivy využití vybraných želatin do játrových paštik

Novotná, T., Gál, R., Mokrejš, P., Pavlačková, J., Šiška, L.

50 – Dynamika a vzorce obchodu s drůbežím masem v USA v letech 2012 až 2022

Windhorst, H.-W.

4 – Safety and quality of meat and fish products according to SZPI inspection

Kavka, M.

13 – Animal welfare labelling when placing food on the market in the European union

Novotná Kružíková, K., Mačáková, P.

20 – Pre-harvest interventions to control foodborne pathogens in slaughter animals

Kameník, J.

28 – Proportion of gases in the protective atmosphere of fresh meat and fish from the retail

Zouharová, A., Bartáková, K., Necidová, L., Bursová, Š., Haruštiaková, D., Klimešová, M.

33 – Everything just runs better with state-of-the-art packaging technology. The fully digitized TX traysealer speeds up the packaging of breast fillets at MHP

Schreiber, F.

36 – Management and quality control of spices and spice mixtures

Orságová, H.

38 – Whole-genome analysis of methicillinresistant and methicillinsensitive Staphylococcus aureus in dry-fermented salami

Florianová M., Kořená, K., Juřicová H.

44 – Global dynamics in beef production and trade: a 50-year review. Part 1: Beef production

Windhorst, H.-W.

47 – Prospects for the use of selected gelatins in liver pate

Novotná, T., Gál, R., Mokrejš, P., Pavlačková, J., Šiška, L.

50 – Dynamics and patterns of U.S. poultry meat trade between 2012 and 2022

Windhorst, H.-W.