Obsah časopisu Maso, ročník 2024, číslo 4

4 – Bezpečnost a kvalita masných a rybích výrobků podle kontrol SZPI

Kavka, M.

11 – Mimořádné kontroly Státní veterinární správy při uvádění potravin živočišného původu na trh provedené v roce 2023

Koubková, M., Slámová, Z. Sedláčková, L.

14 – Kvalita mletého masa zůstává nezměněná; Rework nezvyšuje jemný podíl v mletém mase

Witte, F., Terjung, N., Heinz, W.

22 – Popis postupů zrání masa a zhodnocení mikrobiologického rizika – studie EFSA

Beňo, F., Hruška, F., Ševčík, R.

25 – Koření jako prostředek pro zajištění bezpečnosti a kvality masných výrobků

Vrúbel, Š.

27 – Využití hodnoty Fc pro optimalizaci procesu v udírenských a varných komorách

Zajíc, V., Němcová, M.

29 – Jižní Amerika – kontinent skotu a kuřat; Dynamika produkce masa a vajec v letech 2012–2022

Windhorst, H.-W.

33 – Začíná vše až na jatkách? Část 1: Nový systém zajištění bezpečnosti masa založený na riziku (RB-MSAS)

Kameník, J., Veselá, H.

37 – Výskyt poškození ledvin u skotu, prasat, ovcí a koz zjišťovaných na jatkách jako ukazatel zdraví zvířat

Válková, L., Voslářová, E., Becskei, Z., Večerek, V.

41 – Porovnání fyzikálně-chemických parametrů kuřecích stehen a prsou ve dvou typech balení

Bartáková, K., Necidová, L., Zouharová, A., Bursová, Š.

44 – Třetí epizootie ptačí chřipky v USA během 10 let; Epizootie v období 2023–2024

Windhorst, H.-W.

47 – Mezinárodní vědecká konference HYGIENA ALIMENTORUM XLIV

Ježek, F.

4 – Safety and quality of meat and fish products according to SZPI (Czech Agriculture and Food Inspection Authority) inspections

Kavka, M.

11 – Extraordinary inspections of the State Veterinary Administration when placing food of animal origin on the market carried out in 2023

Koubková, M., Slámová, Z. Sedláčková, L.

14 – The quality of the minced meat remains unchanged. Rework does not increase the fine fraction in minced meat

Witte, F., Terjung, N., Heinz, W.

22 – Description of meat aging procedures and microbiological risk assessment – EFSA study

Beňo, F., Hruška, F., Ševčík, R.

25 – Spices as a tool to ensure the safety and quality of meat products

Vrúbel, Š.

27 – Use of Fc value for process optimization in smoking and cooking chambers

Zajíc, V., Němcová, M.

29 – South America – the continent of cattle and chickens. Dynamics of meat and egg production in 2012–2022

Windhorst, H.-W.

33 – Does it all start at the slaughterhouse? Part 1: New Risk-Based Meat Safety Assurance System (RB-MSAS)

Kameník, J., Veselá, H.

37 – Kidney lesions in cattle, pigs, sheep and goats found during slaughterhouse veterinary inspection as an indicator of animal health

Válková, L., Voslářová, E., Becskei, Z., Večerek, V.

41 – Comparison of the physicochemical parameters of chicken thighs and breasts in two types of packaging

Bartáková, K., Necidová, L., Zouharová, A., Bursová, Š.

44 – Third Avian Influenza Epizootic in US in 10 Years; Epizootic in the period 2023–2024

Windhorst, H.-W.

47 – Report on the International Scientific Conference HYGIENA ALIMENTORUM XLIV

Ježek, F.