Obsah časopisu Maso, ročník 2023, číslo 3

 4 – Listeria monocytogenes v potravinách určených k přímé spotřebě a možnosti její kontroly pomocí potravinářských kultur 

Kral, O. 

11 – Využití blízké infračervené spektrometrie pro studium průběhu zrání salámů Poličan 

Králová, M., Bartáková, K., Ježek, F., Zouharová, A., Kameník, J. 

16 – Stanovení čistých svalových bílkovin u trvanlivého fermentovaného salámu přes celkový kreatinin spektrofotometricky s adsorpcí – předběžná studie 

Ježek, F., Bednář, J., Doležalová, J., Kameník, J., Bartáková, K., Králová, M. 

24 – Zvýšení mikrobiální stability a údržnosti masa pomocí antioxidantů z cibulových slupek a vliv tohoto ošetření na senzorické vlastnosti masa 

Vladařová, K., Jirotková, D., Smetana, P. 

30 – Absorbéry kyslíku – typy a vlastnosti 

Vápenka, L., Mrlík, M., Stryczková, V. 

35 – Balení čerstvého masa a ryb v ochranné atmosféře 

Zouharová, A., Bartáková, K., Necidová, L., Bursová, Š., Haruštiaková, D., Klimešová, M. 

40 – Význam bakterií rodu Pseudomonas v procesu kažení masa. 1. část: Charakteristika bakterií rodu Pseudomonas a jejich výskyt v potravinách 

Kameník, J., Voděrová, P., Dušková, M. 

45 – Pozoruhodná dynamika globální produkce a zpracování drůbežího masa – ohlédnutí za uplynulými 50 lety. Druhý díl: Mezinárodní obchod s drůbežím masem 

Windhorst, H.-W. 

49 – Senzorická a výrobní kvalita šunkových salámů dostupných na trhu v ČR 

Hrubá M., Rezková E. 

 4 – Listeria monocytogenes in ready-to-eat foods and the possibility of its control using protective cultures 

Kral, O. 

11 – The use of near-infrared spektrometry for the study of the ripening process of Poličan salami 

Králová, M., Bartáková, K., Ježek, F., Zouharová, A., Kameník, J. 

16 – Determination of pure muscle protein in dry fermented sausage via total creatinine spectrophotometrically with adsorption – preliminary study 

Ježek, F., Bednář, J., Doležalová, J., Kameník, J., Bartáková, K., Králová, M. 

24 – Increasing the microbial stability and shelf life of meat using antioxidants from onion peels and the effect of this treatment on sensory properties of meat 

Vladařová, K., Jirotková, D., Smetana, P. 

30 – Oxygen absorbers – types and properties 

Vápenka, L., Mrlík, M., Stryczková, V. 

35 – Packaging of meat and fish in protected atmosphere 

Zouharová, A., Bartáková, K., Necidová, L., Bursová, Š., Haruštiaková, D., Klimešová, M. 

40 – The importance of Pseudomonas bacteria in meat spoilage. Part 1: Characteristics of Pseudomonas bacteria and their occurrence in food 

Kameník, J., Voděrová, P., Dušková, M. 

45 – The remarkable dynamics of the global poultry industry-50 years in retrospectice. Part 2: international trade in poultry meat. Druhý díl: Mezinárodní obchod s drůbežím masem 

Windhorst, H.-W. 

49 – Sensory and Production Quality of available Ham Salamis on the Market in the Czech Republic 

Hrubá M., Rezková E.