Obsah časopisu Maso, ročník 2021, číslo 7
4 – Maso a celosvalové výrobky v roce 2021. Porovnání nákupního chování českých domácností v periodě říjen 2020 – září 2021 s předchozími lety
Šebková, V.
5 – Vývoj spotřeby masa z globálního pohledu
Král, O.
11 – Významně se zvýšil podíl masa v masných výrobcích. Rozhovor s Ing. Pavlínou Křižanovskou, obchodní ředitelkou MP Krásno, a. s.
Kameník, J.
12 – Implementácia nutri-score v Európe ako nástroja verejného zdravia na zlepšenie výživového stavu populácie na základe prísneho vedeckého zázemia
Golian, J., Vlčko, T., Čapla, J.
19 – Maso a masné výrobky se musí připravit na konkurenci alternativ
Klánová, E.
26 – Rozdiely v zložení zdanlivo rovnakých značkových potravinárskych výrobkov a vplyv na spotrebiteľov
Čapla, J., Zajác, P., Golian, J., Benešová, L., Vlčko, T.
36 – Jak mít v maloobchodě vše pod kontrolou?
Jurečková, B.
38 – Stravovací návyky se mění. Budou jíst Češi více rostlinně?
Hemmerová, E.
44 – Brazílie – gigant v globální produkci masa a v obchodu s masem. Část 2: Hovězí maso
Windhorst, H.-W.
50 – Culture inside! Dobré bakterie nedílnou součástí dobrých potravin
Erkes, M.
54 – Hodnoty pH čerstvého masa a jak mohou ovlivnit maso při úpravě sous vide
Kameník, J., Doležalová, J., Bednář, J., Macharáčková, B., Ježek, F.
58 – Vliv tepelného zpracování na hmotnostní ztráty krůtího masa
Jedounková, A., Gál, R., Polášek, Z., Valenta, T., Šenkýřová, J., Salek, R. N.,
63 – Rozšíření spektra léčivých přípravků v akvakultuře v ČR
Dobšíková, R., Maršálek, P., Blahová, J., Zusková, E., Velíšek, J.
68 – Plán jednotlivých čísel časopisu Maso, ročník 2022
4 – Comparison of shopping behavior of Czech households in the period October 2020 – September 2021 with previous years: Meat and whole muscle meat products
Šebková, V.
5 – Development of meat consumption from a global perspective
Král, O.
11 – Interview with Ing. Pavlína Křižanovská, Sales Director MP Krásno, a. s.
Kameník, J.
12 – Implementing the nutri-score in europe as a public health tool to improve people’s nutritional status based on a sound scientific backround
Golian, J., Vlčko, T., Čapla, J.
19 – Meat and meat products must be prepared to compete with alternatives
Klánová, E.
26 – Differences in composition of seemingly identical branded food products and impact on consumers
Čapla, J., Zajác, P., Golian, J., Benešová, L., Vlčko, T.
36 – How to have everything under control in retail?
Jurečková, B.
38 – Eating habits are changing. Will Czechs eat more vegetable?
Hemmerová, E.
44 – Brazil – a giant in global meat production and meat trade. Part 2: Beef
Windhorst, H.-W.
50 – Culture inside! Good bacteria are an integral part of good food
Erkes, M.
54 – The pH values of fresh meat and how they can affect meat when processing sous vide
Kameník, J., Doležalová, J., Bednář, J., Macharáčková, B., Ježek, F.
58 – The effect of heat treatment method of cooking loss and textural properties of turkey meat
Jedounková, A., Gál, R., Polášek, Z., Valenta, T., Šenkýřová, J., Salek, R. N.,
63 – Expanding the range of drugs in aquaculture in the Czech Republic
Dobšíková, R., Maršálek, P., Blahová, J., Zusková, E., Velíšek, J.