Obsah časopisu Maso, ročník 2021, číslo 4
4 – Bezpečnost a kvalita výrobků z masa a ryb
Kavka, M.
11 – Změny právních předpisů v oblasti bezpečnosti a kvality masa a masných výrobků
Novotná, K., Mačáková, P.
18 – Hodnota Fc a její význam pro efektivní využití udírenských a varných komor
Zajíc, V.
20 – Salmonely a maso jatečných zvířat; Část 3: Výskyt u jatečných zvířat a v mase
Kameník, J., Dušková, M., Dorotíková, K.
30 – Eliminace zbytkového kyslíku pomocí mikrobiálních kultur Bactoferm® Rubis přirozenou cestou podpoří stabilní vybarvení tepelně opracovaných masných výrobků
Seibert, T. M.
33 – Kreatin a kreatinin v mase a masných výrobcích
Ježek, F., Doležalová, J., Bednář, J., Kameník, J.
37 – Monitoring obsahu olova ve svalovině, játrech a ledvinách skotu v letech 2015–2018
Novotná, K., Šimčíková, M.
41 – Chov prasat, produkce a obchod se vepřovým masem v EU v roce 2020 – situační zpráva
Windhorst, H.-W.
44 – Welfare skotu při porážce – vědecké stanovisko EFSA
Zavřelová, V., Voslářová, E., Večerek, V.
52 – Alternativní proteiny v obchodní síti Jaká je aktuální nabídka a co můžeme očekávat?
Windhorst, H.-W.
57 – Koření v masných výrobcích Škumpa koželužská – Sumah
Valchař, P.
60 – Český svaz zpracovatelů masa vydal 2 nové publikace
4 – Food safety and quality of meat, processed meats, fish and fishery products
Kavka, M.
11 – Legal regulation of safety and quality of meat and meat products
Novotná, K., Mačáková, P.
18 – Fc value and its signifikance for the effective use of smoking and cooking chambers
Zajíc, V.
20 – Salmonella and meat; Part 3: Occurrence in animals and meat
Kameník, J., Dušková, M., Dorotíková, K.
30 – Elimination of residual oxygen with Bactoferm® Rubis microbial cultures in a natural way will support stable coloring of cooked meat products
Seibert, T. M.
33 – Creatine and creatinine in meat and meat products
Ježek, F., Doležalová, J., Bednář, J., Kameník, J.
37 – Monitoring of the lead content in muscle, liver and kidney of cattle during the years 2015–2018
Novotná, K., Šimčíková, M.
41 – Pig farming, pork production and trade in pork in the EU in 2020 – situation report
Windhorst, H.-W.
44 – Welfare of cattle at slaughter – EFSA ́s scientific opinion
Zavřelová, V., Voslářová, E., Večerek, V.
52 – Alternative proteins in the retail streetworker
Windhorst, H.-W.
57 – Spice in meat products – Sumac
Valchař, P.
60 – The Czech Association of Meat Processors has published 2 new books