Obsah časopisu Maso, ročník 2021, číslo 2

4 – Zhodnocení technologie výroby vybraných celosvalových masných výrobků

Ševčík, R., Bláha, O., Beňo, F., Pohůnek, V.

11 – Hodnocení a optimalizace výrobního procesu pastirmy

Bauer, J., Beňo, F., Pohůnek, V., Ševčík, R.

15 – Úspěšná historie i současnost společnosti Ferdinand Henneken GmbH

Ivanovský, K.

18 – Vepřová krkovice – složení a vybrané vlastnosti

Kameník, J., Bednář, J., Macharáčková, B., Doležalová, J., Ježek, F., Páral, V., Pyszko, M., Haruštiaková, D.

23 – Rozmrazování masa s vysokou výtěžností: D-Icer

Xargayó, M., Fernández, E., Riera, B., Garcia, M., Cabezas, A., Lagares, J.

29 – Červeno-bílý posun v globální produkci masa; část 1: Dynamika na úrovni kontinentů

Windhorst, H.-W.

34 – Vliv plemenné příslušnosti a masné partie býků na utváření svalových vláken a texturu masa

Lebedová, N., Bureš, D., Dlubalová, Z., Bartoň, L.

40 – Salmonely a maso jatečných zvířat; Část 2: Nomenklatura bakterií rodu Salmonella

Kameník, J., Dušková, M., Dorotíková, K.

44 – Nedeklarované koňské maso

Kabourková, E.

48 – Historická štatistika ulovenej pernatej zveri (jarabica poľná – Perdix perdix, bažant obyčajný – Phasianus colchicus) v bývalom Československu (1918–1989), v ČR a SR (2007–2018) a jej potravinová hodnota

Šimková, Z., Šimko, J., Ježek, F., Šimko, Š.

55 – Koření v masných výrobcích; Kerblík třebule

Valchař, P.

4 – Evaluation of production technology of selected whole-muscle meat products

Ševčík, R., Bláha, O., Beňo, F., Pohůnek, V.

11 – Evaluation and optimization of pastirma production process

Bauer, J., Beňo, F., Pohůnek, V., Ševčík, R.

15 – The successful history and present of Ferdinand Henneken GmbH

Ivanovský, K.

18 – Pork neck – composition and selected properties

Kameník, J., Bednář, J., Macharáčková, B., Doležalová, J., Ježek, F., Páral, V., Pyszko, M., Haruštiaková, D.

23 – High yield thawing: D-Icer

Xargayó, M., Fernández, E., Riera, B., Garcia, M., Cabezas, A., Lagares, J.

29 – Red-white shift in global meat production; Part 1: Dynamics at the continent level

Windhorst, H.-W.

34 – The effect of breed and meat cut on muscle fibre characteristics and instrumental toughness of meat from bulls

Lebedová, N., Bureš, D., Dlubalová, Z., Bartoň, L.

40 – Salmonella and meat; Part 2: Nomenclature of the genus Salmonella

Kameník, J., Dušková, M., Dorotíková, K.

44 – Undeclared horse meat

Kabourková, E.

48 – Historical Statistics of Hunting Game Birds (Partridge – Perdix perdix, Pheasant – Phasianus colchicus) in the Former Czechoslovakia (1918–1989), in the Czech Republic and the Slovak Republic (2007–2018) and its Food Value

Šimková, Z., Šimko, J., Ježek, F., Šimko, Š.

55 – Spices in Meat Products – Chervil

Valchař, P.