Obsah časopisu Maso, ročník 2021, číslo 1

4 – Obor zpracování masa ve třetí dekádě 21. století

Kameník, J.

7 – Novinky výrobce strojů na zpracování masa Seydelmann

Kužniar, P.

11 – Za loňský rok jsme nepozorovali pokles investic u zpracovatelů masa, ale u gastronomie je propad citelný; Rozhovor s MVDr. Pavlem Kužniarem, obchodním ředitelem Maso-profit s.r.o.

Kameník, J.

14 – Skupina Mayekawa, Japonsko: od chladírenské technologie po roboty na bourání masa

Radomski, D.

16 – Generace Z, nákupní košík a maso a uzeniny

Gašpárková, A.

22 – Náhražky masa rostlinného původu – začátek změny paradigmatu konzumace masa?

Windhorst, H.-W.

29 – Souboj kultur; Zvýšení bezpečnosti a kvality výrobků díky „soupeření“ na úrovni mikroorganismů

Erkes, M.

32 – Výpočet obsahu masa z analytických výsledků

Pivoňka, J., Hrubá, M., Ševčík, R.

36 – Datum použitelnosti, nebo datum minimální trvanlivosti? Jak postupovat při vymezení doby údržnosti potravin podle EFSA

Kameník, J., Dorotíková, K., Dušková, M.

42 – Virová agens ohrožující lidské zdraví v mase a masných výrobcích a možnosti jejich inaktivace

Krzyžánková, M., Ogrocká, A., Vašíčková, P.

49 – Vliv nízkovoltážní elektrostimulace na suché a mokré zrání hovězího masa

Beňo, F., Trnka, J., Bauer, J., Pohůnek, V., Ševčík, R.

54 – Potkan hnedý (Rattus norvegicus) a potkan tmavý (Rattus rattus): biologické minimum a riziko pre „jedno zdravie“

Šimková, Z., Šimko, J., Šimko, Š.

4 – The meat processing in the third decade of the 21st century

Kameník, J.

7 – News from Seydelmann, a manufacturer of meat processing machines

Kužniar, P.

11 – Interview with MVDr. Pavel Kužniar, Sales Director of Maso-profit s.r.o.

Kameník, J.

14 – Mayekawa Group, Japan: from refrigeration technology to meat cutting robots

Radomski, D.

16 – Generation Z, shopping cart: meat and meat products

Gašpárková, A.

22 – Meat substitutes of plant origin – the beginning of a change in the paradigm of meat consumption?

Windhorst, H.-W.

29 – Duel of cultures: Increasing product safety and quality due to “competition” at the level of microorganisms

Erkes, M.

32 – Meat content calculation from analytical results

Pivoňka, J., Hrubá, M., Ševčík, R.

36 – Date marking: How to proceed in defining food shelf life according to EFSA

Kameník, J., Dorotíková, K., Dušková, M.

42 – Viruses threating the human health in meat and meat products and the possibilities of their inactivation

Krzyžánková, M., Ogrocká, A., Vašíčková, P.

49 – The influence of extra low voltage electrical stimulation (ELVES) on dry and wet beef aging

Beňo, F., Trnka, J., Bauer, J., Pohůnek, V., Ševčík, R.

54 – Brown rat (Rattus norvegicus) and black rat (Rattus rattus): biological minimum and risk to the „One Health“

Šimková, Z., Šimko, J., Šimko, Š.