Obsah časopisu Maso, ročník 2024, číslo 2

4 – Stručný příspěvek k aktuální produkci masa (svět, EU a ČR)

Kameník, J.

7 – Rozšíření BRICS: vliv na světovou produkci masa a obchod s masem První díl: Vliv na světovou produkci masa

Windhorst, H.-W.

12 – Stahovačky kůží, odblaňovací stroje i stahovačky sádla značky Weber, aneb jak zefektivnit proces bourání masa

Bláha, V., Motal, P.

16 – Nutrie říční – zakázaná lahůdka na českém stole

Ježek, F., Veselá, H.

26 – Nezbytné množství mraženého masa Studie o vlivu mraženého masa na kvalitu mletého masa

Witte, F., Terjung, N., Heinz, V.

31 – Vývoj ekonomických ukazatelů masného průmyslu v mezinárodním kontextu

Náglová, Z., Charvátová, K.

36 – Čínská role ve světové produkci masa a v obchodu s masem Druhý díl: Zahraniční obchod s živými zvířaty a masem v letech 2017 až 2023

Windhorst, H.-W.

40 – Výskyt nálezů na srdci u skotu, prasat, ovcí a koz zjišťovaných při veterinární prohlídce na jatkách

Válková, L., Voslářová, E., Passantino, A., Večerek, V.

45 – Využití metody blízké infračervené spektrometrie pro stanovení čistých svalových bílkovin v masných výrobcích

Králová, M., Bartáková, K., Ježek, F., Kameník, J.

49 – Rybí výrobky – zdroj omega-3 mastných kyselin

Měřínská, Z., Horáková, K., Ostrovská, D., Řehůřková, I., Ruprich, J.

52 – Koření v masných výrobcích Tamarind indický

Valchař, P.

55 – Ingrovy dny 2024, aneb 50. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin

Jůzl, M.

4 – Briefly about current meat production (world, EU, Czech Republic)

Kameník, J.

7 – BRICS expansion: impact on world meat production and meat trade. Part one: Impact on world meat production

Windhorst, H.-W.

12 – Skinners of the brand Weber, or how to make the meat cutting process more efficient

Bláha, V., Motal, P.

16 – The nutria – a forbidden delicacy on the Czech table

Ježek, F., Veselá, H.

26 – Necessary amount of frozen meat. A study on the effect of frozen meat on the quality of minced meat

Witte, F., Terjung, N., Heinz, V.

31 – Development of economic indicators of the meat industry in the international context

Náglová, Z., Charvátová, K.

36 – China’s role in world meat production and meat trade. Part 2: Foreign trade in live animace and meat in years 2017 to 2023

Windhorst, H.-W.

40 – Incidence of heart lesions in cattle, pigs, sheep and goats as detected during veterinary inspection at slaughterhouses

Válková, L., Voslářová, E., Passantino, A., Večerek, V.

45 – The use of the near-infrared spectroscopy method for the determination of pure muscle proteins in meat products

Králová, M., Bartáková, K., Ježek, F., Kameník, J.

49 – Fish products – source of omega-3 fatty acids

Měřínská, Z., Horáková, K., Ostrovská, D., Řehůřková, I., Ruprich, J.

52 – Spice in meat Products – Tamarind

Valchař, P.

55 – 50th year of the Food Safety and Food Quality Conference “Ingr’s days 2024”

Jůzl, M.