Obsah časopisu Maso, ročník 2023, číslo 1

4 – Prognóza vývoje globální produkce masa do roku 2031. Díl 1: Produkce vepřového masa

Windhorst, H.-W.

7 – Aparativní klasifikace jatečně upravených těl prasat přístroji FOM a FOM II

Kameník, J., Veselá, H., Ježek, F., Bělková, J.

12 – Legislativní požadavky na klasifikaci jatečně upravených těl prasat

Doubková, V., Mačáková, P.

18 – Vrchní šál, spodní šál, ořech a květová špička: chemické složení, hodnota pH a ztráta odkapáním z hlediska technologického použití vepřové kýty v masné výrobě

Ježek, F., Bartáková, K., Bednář, J., Doležalová, J., Kameník, J.

26 – NIR spektroskopie = metoda spořící čas při stanovení chemických parametrů masa

Bartáková, K., Králová, M., Kameník, J., Ježek, F., Zouharová, A., Sillingová, S.

30 – Kvalita gothajských salámů aktuálně dostupných na trhu v ČR

Hrubá, M., Gabrovská, D.

34 – Nucená porážka: dohoda mezi chovatelem, veterinárním lékařem, řidičem a jatkami

Brávek, P.

38 – Retence soli v mase po tepelné úpravě

Macharáčková, B., Kameník, J., Doležalová, J., Bednář, J., Ježek, F.

40 – V roce 2022 bylo mnohé jinak: dokumentace a analýza epizootie ptačí chřipky v USA

Windhorst, H.-W.

46 – Zhodnocení četností trestného činu pytláctví spáchaného v České republice a na Slovensku v letech 2016–2021

Fialová, V., Vojtkovská, V.

50 – Vyhodnocení kontrolní činnosti státní veterinární správy v oblasti welfare hospodářských zvířat v letech 2010–2015

Švestková, M.

4 – Forecast of the development of global meat production until 2031. Part 1: Pork meat production

Windhorst, H.-W.

7 – Grading pig carcasses with FOM and FOM II devices

Kameník, J., Veselá, H., Ježek, F., Bělková, J.

12 – Classification of pig carcasses – legislation

Doubková, V., Mačáková, P.

18 – Topside, Silverside, Knuckle and Rump: Chemical composition, pH value and drip loss from the point of view of use of pork leg in the meat processing

Ježek, F., Bartáková, K., Bednář, J., Doležalová, J., Kameník, J.

26 – NIR spectroscopy = time-saving method for determining chemical parameters of meat

Bartáková, K., Králová, M., Kameník, J., Ježek, F., Zouharová, A., Sillingová, S.

30 – The quality of sausage “Gothajský salám” currently available on the market in the Czech Republic

Hrubá, M., Gabrovská, D.

34 – Emergency slaughter: agreement among and between farmer, driver, veterinarian and slaughterhouse

Brávek, P.

38 – Salt retention in meat after cooking

Macharáčková, B., Kameník, J., Doležalová, J., Bednář, J., Ježek, F.

40 – Documentation and analysis of the US bird flu epizootic in 2022

Windhorst, H.-W.

46 – Evaluation of the frequencies of poaching committed in the Czech Republic and Slovakia in 2016–2021

Fialová, V., Vojtkovská, V.

50 – Evaluation of control activities of the state veterinary administration in the field of farm animal welfare in the years 2010–2015

Švestková, M.