Obsah časopisu Maso, ročník 2022, číslo 1

4 – Produkce a spotřeba masa v ČR

Kameník, J.

5 – Omračování skotu upoutaným projektilem z pohledu welfare

6 – Vliv managementu porážení na welfare skotu při jeho omračování upoutaným projektilem

8 – Vliv umístění omračovací střely na dosažení motorické paralýzy u skotu

12 – Výskyt reflexů u skotu po omráčení upoutaným projektilem

Večerek, V., Voslářov., E., Kameník, J., Machovcová, Z., Válková, L., Volfová, M., Konvalinová, J.

19 – V současnosti žádná alternativa k CO2; Metody omračování prasat a jejich vliv na welfare

Klaaborg, J., Schrøder-Petersen, D. L.

22 – Změny v nařízení o zvláštních hygienických pravidlech pro potraviny živočišného původu a saranče stěhovavá jako nová potravina

Novotná, K., Mačáková, P.

25 – Jak a proč ztratilo Německo své vedoucí postavení ve světovém obchodu s vepřovým masem

Windhorst, H.-W.

28 – Vývoj chovu hospodářských zvířat a evidence v ČR

Švestková, M.

32 – Prokazování zneužití anabolických steroidů ve výkrmech hospodářských zvířat – farmakokinetika, metabolomika

Tošnerová,, K., Šťastný K., Drápal,, J., Faldyn,a M., Steinhauser, L.

39 – Poruchy chování u prasat v podmínkách velkochovů

Mruvčinská, M., Svoboda, M.

42 – Brazílie – gigant v globální produkci masa a v obchodu s masem; Část 3: Vepřové maso

Windhorst, H.-W.

45 – WHC: význam a metody hodnocení v čerstvém mase

Kameník, J., Ježek, F.

51 – Viry v mase a masných výrobcích ohrožující zdraví prasat

Krzyžánková, M., Ogrocká, A.

56 – Bacillus cereus: všudypřítomný alimentární patogen

Dorotíková, K.,Hulánková, R., Kameník, J.

4 – Meat production andconsumption in the Czech Republic

Kameník, J.

5 – Cattle stunning with a captive bolt from a welfare point of view

6 – Impact of slaughterhouse management on welfare of cattle during captive bolt stunning

8 – The impact of the stun shot position on motor paralysis in cattle

12 – The occurrence of reflexes in cattle following captive bolt stunning

Večerek, V., Voslářová, E., Kameník, J., Machovcová, Z., Válková, L., Volfová, M., Konvalinová, J.

19 – Currently no alternative to carbon dioxide. Methods of pig stunning and their effect on welfare.

Klaaborg, J., Schrøder-Petersen, D. L.

22 – Amendments to the Regulation laying down specific hygiene rules for food of animal origin and Locusta migratoria as novel food

Novotná, K., Mačáková, P.

25 – How and why Germany has lost its leading position in the foreign trade in pork

Windhorst, H.-W.

28 – Developent of Livestock Breeding and Registry in the Czech Republic

Švestková, M.

32 – Anabolic steroid abuse in farm animal fattening – pharmacokinetics, metabolomics

Tošnerová, K., Šťastný, K., Drápal, J., Faldyna, M., Steinhauser, L.

39 – Behavioral disorders in pigs under conditions of large farms. A review

Mruvčinská, M., Svoboda, M.

42 – Brazil – a giant in global meat production and meat trade. Part 3: Pork

Windhorst, H.-W.

45 – WHC: principles and methods of evaluation in fresh meat

Kameník, J., Ježek, F.

51 – Viruses in meat and meat products threatening the health of pigs

Krzyžánková, M., Ogrocká, A.

56 – Bacillus cereus: a ubiquitous foodborne pathogen

Dorotíková, K., Hulánková, R., Kameník, J.