V roce 1869 zahájil Márk Pick ve městě Szeged výrobu originálních maďarských salámů, které se v následujících desetiletích rozšířily jako vysoce ceněná specialita prakticky do celého světa. Vepřové maso z prasnic a sádlo, maďarské koření jako paprika a kmín zajišťují výrobkům požadovanou kvalitu. Uzení studeným kouřem z bukového dřeva a dlouhá doba zrání a sušení propůjčuje finálním produktům nezaměnitelnou chuť včetně bílého plísňového povrchu. K výročí vzniku tohoto maďarského symbolu připraví Pick originální uheráky ručně v limitované edici. Tyto výrobky nepůjdou do volného trhu, budou nabízené pouze jako dárky.

Od svého založení sídlí společnost Pick stále ve městě Szeged na jihu Maďarska. V současnosti provozuje ještě čtyři další výrobní závody. V roce 1992 vstoupila firma na burzu jako akciová společnost. Dnes patří do skupiny Bonafarm. Produkce je exportována do celého světa.


Kam