Tyto otázky zajímaly tvůrce dotazníkového šetření, které letos v srpnu provedl Fokus Fleisch (https://www.fokus-fleisch.de) a výsledky byly zveřejněné v říjnovém čísle časopisu Fleischwirtschaft. V Německu 96 % mužů a 92 % žen konzumuje maso. Rozdíly jsou ale podle věkových kategorií respondentů. Zatímco ve skupině 65letých a starších konzumovalo maso 98 % dotázaných, ve skupině 45-64 let to bylo o dvě procenta méně. Nejméně (88 %) v populaci konzumuje maso věková skupina 18-24 let. Detaily ukazuje tabulka.
Tab.: Podíly konzumentů masa a četnost konzumace masa v Německu podle šetření Fokus Fleisch (pramen: Fleischwirtschaft 10/2024)
Věková skupina | ano, jím maso (%) | Jak často jím maso? (%) | ||
několikrát týdně | minimálně 1× týdně | 1× až 2× za měsíc | ||
18-24 | 88 | 58 | 31 | 11 |
25-34 | 89 | 62 | 29 | 9 |
35-44 | 93 | 68 | 28 | 4 |
45-54 | 96 | 69 | 29 | 2 |
55-64 | 96 | 66 | 30 | 4 |
65+ | 98 | 65 | 31 | 4 |
Dotazníkové šetření provedla agentura Bilendi GmbH na 1 000 respondentech po celém Německu. Pro 94 % dotázaných představuje maso součást jídelníčku. Čím starší jsou obyvatelé Německa, tím častěji maso konzumují. Zajímavá je informace, že 13 % dotázaných se přiznalo k tomu, že uvedlo nižší konzumaci masa, než jaká byla ve skutečnosti realita. U mladších respondentů to tak bylo dokonce u každého čtvrtého dotázaného.