Produkce hovězího masa v EU v roce 2024

Produkce hovězího masa v EU v roce 2024

Produkce hovězího masa dosáhla vloni v EU 6,57 mil. t v hmotnosti jatečně upravených těl (JUT). V meziročním srovnání to byl nárůst 2,9 %.  Zastavil se tak několik let trvající pokles, loňská hodnota produkce dosáhla 96,7 % roku 2021.

Jaká je údržnost vakuově baleného vepřového masa?

Jaká je údržnost vakuově baleného vepřového masa?

Odpověď na tuto otázku hledal kolektiv australských a skotských odborníků. Proběhly dva experimenty v lednu nebo květnu 2022. Při něm bylo po 30 baleních vepřových kýt nebo plecí skladováno při 4 různých teplotních režimech (-0,5; 2; 4 °C, nebo v 8-10 °C) a byla sledována údržnost masa.

Stačí ochranná atmosféra s 50 % kyslíku na balení steaků?

Stačí ochranná atmosféra s 50 % kyslíku na balení steaků?

Při zpracování červeného masa se v uplynulých desetiletích rozšířilo balení v ochranné atmosféře s vysokým podílem kyslíku (HiOx-MAP), které obsahuje 70 % – 80 % O2 v kombinaci s 20 % – 30 % CO2 s cílem zachovat atraktivní jasně červenou barvu masa. Prostředí s vysokým obsahem kyslíku však podporuje oxidaci lipidů a proteinů v mase.