V červnovém čísle časopisu Fleischwirtschaft vyšla statistika loňské výroby mělněných masných výrobků (tzv. Wurstwaren) v Německu. Celková produkce dosáhla 1,40 mil. t a meziročně se zvýšila o 1,9 %. Přesto se nepodařilo vyrobit tolik, jak tomu bylo před pandemií covid-19. Nejobjemnější kategorií zůstala skupina Brühwurst, kam se řadí výrobky, které u nás známe jako měkké salámy (u nás např. gothajský salám, šunkový salám nebo junior) a drobné masné výrobky (párky, špekáčky, klobásy). Vloni jich Němci vyprodukovali 883 854 t s meziročním nárůstem 2,35 %. Na druhém místě byly výrobky typu Rohwurst (fermentované salámy) s produkcí 340 tisíc t a meziročním navýšení o 1,6 %. Okolo 180 tis. t připadlo na vařené masné výrobky (Kochwurst) s nárůstem o 0,7 %.
Hodnota produkce mělněných masných výrobků vloni dosáhla 8,499 mld. euro, díky inflaci se meziročně zvedla o 16,5 %. V průměru o 16 % se oproti roku 2021 zvedla hodnota dílčí produkce všech tří kategorií masných výrobků. Průměrná cena výrobků se zvýšila o 14,3 % na 6,07 euro/kg. Nejdražší jsou samozřejmě fermentované salámy s průměrnou loňskou cenou 8,07 euro/kg (+ 15,6 %), následují vařené výrobky s 6,18 euro/kg (+14,2 %) a měkké salámy s drobnými výrobky stály vloni průměrně 5,29 euro/kg a podražily nejméně (+13,8 %). Obrat odvětví zpracování masa dosáhl loni v Německu 23,5 mld. euro, jatečnictví (bez drůbeže) vykázalo obrat 18,2 mld. euro a drůbeží porážky 5,4 mld. euro.